Potpisan ugovor za projekt „Poticajno okruženje i jednake mogućnosti za sve“

objavljeno u Novosti

Podrška osobama s invaliditetom uključivanjem u zajednicu jača inkluziju pojedinca i zajednice i utječe na poštivanje prava i promicanje solidarnosti.

Projektom „Poticajno okruženje i jednake mogućnosti za sve“ koji je apliciran u veljači na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2021. godinu, s ciljem osnaživanja kapaciteta Udruge i prava osoba s invaliditetom da se aktivno uključe u zajednicu sa svrhom unapređenja kvalitete života i promicanje volonterstva odobren je u iznosu od 4.000,00 kn.

Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta „Poticajno okruženje i jednake mogućnosti za sve“, potpisan je između Grada Karlovca i UOSIKAŽU dana 19. travnja 2021.

Ciljana skupina koja je obuhvaćena aktivnostima provedbe projekta kroz sedam mjeseci koliko projekt traje su 70 osoba s invaliditetom od 20 do 75 godina starosti. U tom periodu će se održati edukacije i radionice s ciljem osnaživanja ljudskih potencijala Udruge i očuvanja mentalnoga zdravlja. Uključivanjem volontera u rad Udruge potaknuti će se osjećaj ravnopravnosti i jednakosti koji doprinosi socijalnom povjerenju u zajednici.