Primjena mindfulness tehnika za uspješnije nošenje sa stresom

objavljeno u Novosti

U sklopu tematskih predavanja i kampanje Zajedno smo jači, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) organizirala je za korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti treće izdanje virtualne radionice „Primjena mindfulness tehnika za uspješnije nošenje sa stresom“ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima.

Predavanje se održalo 28. siječnja 2021. godine putem aplikacije Zoom, a pratile su ga Marica Poljančić, izvršna direktorica Udruge i Ivana Mastelić-Ivić, administratvna tajnica.

Sa praksom usredotočene svjesnosti (mindfulness praksom) i dobrobitima njezine primjene na jačanje mentalnog zdravlja i uspješnijeg nošenja sa stresom, upoznala nas je izvanredna profesorica dr.sc. Josipa Mihić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kako naš mozak reagira i pamti i kako se nosi sa svim informacijama i mislima koje su u danu više negativne, nego pozitivne, a sve to dovodi i do pojačanog stresa u privatnom i radnom okruženju potrebna je primjena tehnike nošenja sa stresom. Prvo treba pomoći sebi, da bi kvalitetno mogli pružiti podršku drugome.

Kroz primjenu nekoliko vježbi sudionici su se upoznali sa tehnikama usmjeravanja pažnje i opuštanja kroz vježbu disanja, što je pred kraj radnog vremena svima dobro došlo. Zahvaljujemo AMPEU na kvalitetno organiziranom  i ugodnom predavanju koje doprinosi usavršavanju kapaciteta Udruge.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email