Provedeno 16 dana aktivizma

objavljeno u Novosti

16 dana aktivizma – Kampanja Bijele vrpce provodi se s ciljem sustavnog senzibiliziranja šire javnosti oko borbe protiv nasilja nad ženama s invaliditetom. Kampanja je započela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.

Svrha 16 dana aktivizma je konstantno promicanje borbe za ljudska prava i ustrajanje na prevenciji nasilja nad ženama s invaliditetom koje su upravo zbog svojega invaliditeta podložnije nasilju.

UOSIKAŽU u suradnji sa SOIH – Mrežom žena s invaliditetom, uključila se u provedbu  16 dana aktivizma – Kampanja Bijele vrpce. 09. prosinca 2019. godine predstavnice UOSIKAŽU, predsjednica Gordana Jurčević i administrativna tajnica Ivana Mastelić Ivić, posjetile su dječji vrtić Gaza gdje su razgovarale sa djecom predškolskog uzrasta, grupom Sportići 4, te im podijelile razglednice s porukom „Moj tata osuđuje nasilje! Zato potpisuje NE nasilju nad ženama“.

Na taj način nastoji se utjecati na razvoj svijesti o štetnosti nasilničkog ponašanja od najranije životne dobi te potaknuti očeve da vlastitim primjerom kroz odgoj djeci usade svijest o ravnopravnosti spolova.

Djeca su pokazala veliki interes i znanje o ovoj temi, a veliko zanimanje pobudilo im je i upoznavanje osoba s invaliditetom te kretanje elektromotornim kolicima. Zahvaljujemo se tetama dječjeg vrtića Gaza na gostoljubivosti i iskazanoj dobrodošlici i veselimo se nekoj novoj prigodi  za druženje.

Print Friendly, PDF & Email