Provođenje aktivnosti uz podršku gradskih tvrtki

objavljeno u Novosti

Projekti kojima se podiže kvaliteta života osoba s invaliditetom prepoznati su od strane gradskih tvrtki. UOSIKAŽU je preko Javnih natječaja koji su bili raspisani u mjesecu travnju prijavila dva projekta u svrhu provođenja aktivnosti prilagođenih za osobe s invaliditetom.  

Odlukom tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Udruga je dobila financijska sredstva u iznosu 5.000,00 kn za provedbu projekta „Glazbom potičemo dobre vibracije!“. Uz financijsku podršku, osobe s najtežim vrstama invaliditeta biti će u mogućnosti upoznati se sa svijetom glazbe uz sviranje na instrumentima.

Partner na projektu je pjevački zbor Chorus Carolostadien koji ima dugogodišnje bogato iskustvo u izvođenju pjesama umjetničkih vrijednosti. Zajedničkom izvedbom pjesme koja će se usavršavati tokom trajanja projekta, različitosti i invaliditet stopit će se glazbi.

U svrhu promicanja i očuvanja zdravlja osoba s invaliditetom tvrtka Inkasator d.o.o. odobrila  je projekt „Prepoznati simptome na vrijeme i spriječiti probleme!“ s financijskim sredstvima od 2.000,00 kn  kojima će se promovirati aktivnosti vezane za predavanja na temu zdravlja.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email