Održana edukacija za korisnike osobne asistencije i osobne asistente

UOSIKAŽU provodi projekt Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u provedbi posredničko je tijelo prve razine (PT1), a Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije provoditelj je poziva na dostavu projektnih prijedloga druge razine (PT2).

Cilj projekta Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života za 20 osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja, osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima (U daljnjem tekstu: OSI) s područja Karlovačke županije kroz pružanje usluge osobne asistencije.

U svrhu unapređenja kvalitete usluge osobne asistencije dana 30. lipnja 2022. godine održana je edukacija za korisnike osobne asistencije i osobne asistente.

Edukaciju je vodila Marica Mirić, dopredsjednica SOIH-a, koja je prisutnima navela smjernice prava i obaveza između korisnika i osobnih asistenata kroz primjere dobre prakse.  

Print Friendly, PDF & Email