Radionica: Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje

objavljeno u Volonteri

U Centru za mlade Grabrik 05. travnja 2019. godine Carpe Diem jedan od partnera na projektu Poriv – Podrška razvoju infrastrukture volonterstva koji provodi udruga SMART na području Karlovačke županije organizirao je edukacijsku radionicu na temu Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Ovaj projekt provodi se na području Istarske, Karlovačke i Primorsko – goranske županije, a svrha mu je osigurati visoku razinu kvalitete volonterskih programa, adekvatnu podršku organizatorima volontiranja i veću vidljivost volonterstva na regionalnoj i lokalnoj razini te posljedično veću uključenost građana u volontiranje.

Na edukaciji čiji je jedan od ciljeva unaprijediti kvalitetu rada organizatora volontiranja, sudjelovala je i Ivana Mastelić Ivić, administrativna tajnica iz UOSIKAŽU.

Ova radionica pružila je svim sudonicima potrebne informacije za prepoznavanje kompetencija kod volontera te razvijanja istih zbog kvalitetnog ispunjavanja Potvrde o stečenim kompetencijama kroz volontiranje.

Ta Potvrda je službeni dokument RH kojom se potvrđuje sudjelovanje volontera i opisuju se aktivnosti/zadaci te što su tijekom volontiranja naučili ili razvili koristeći kao okvir ključne kompetencije cjeloživotnog učenja. Svrha ove Potvrde je pružiti podršku volonterima jer prepoznavanje njihovih kompetencija kroz volontiranje ujedno im daje motivaciju za njihov osobni razvoj i zapošljavanje kao i za daljnje volontiranje u dugoročnom angažmanu.

Ivana M. I.

Print Friendly, PDF & Email