Seminar za roditelje i Forum mladih SDDH

objavljeno u Novosti

Nakon Talent showa koji je na sve prisutne ostavio izuzetno pozitivne dojmove, drugog dana 14. svibnja u hotelu Holiday, Zagreb u sklopu provedbe Seminara za roditelje i Foruma mladih SDDH održano je niz aktivnosti sa zanimljivim temama na kojima je bilo poučno, zabavno i obećavajuće za oboljele od NMB u liječenju inovativnim lijekovima.

Mladima je predstavljena tema „Zašto pisati projekt?“ koja je pobudila interes za ostvarivanje ciljeva kroz kreiranje vlastitih projekata. Roditelji su sudjelovali na interaktivnoj psihološkoj radionici o željama i potrebama koju je vodila psihologinja Lea Devčić. Psihologinja Dragana Budimir u drugom je dijelu s roditeljima koji imaju dulje iskustvo u nošenju s dijagnozom djeteta obradila teme suočavanje s informacijom o dijagnozi i načinom prihvaćanja.

Dramska radionica pod vodstvom kazališnog i filmskog redatelja Maria Kovača i Denisa Marijona iz udruge „Zamisli“ te mladih članova SDDH i ove je godine rezultirala predstavom koja je tematizirala izazove suočavanja obitelji s dijagnozom mišićne distrofije oboljelog člana, napravljena tehnikom Boalovog kazališta.

Novosti vezane za liječenje spinalne mišićne atrofije (SMA) prikazao je fizioterapeut SDDH Slobodan Marinković. Završnu raspravu i evaluaciju skupova vodila je članica predsjedništva SDDH Gordana Jurčević na kojoj je izražena želja za nastavkom održavanja ovakvih informativno edukativnih skupova i u budućnosti.

Print Friendly, PDF & Email