Skype sastanak partnera na projektu „MeTURA-Povratak korijenima“

objavljeno u Novosti

Dana 15.06.2020.g održan je Skype sastanak partnera na projektu Obiteljsko obrazovanje „MeTURA-Povratak korijenima“. Radi se o projektu koji je financiran kroz program ERASMUS+ KA2 Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, Strateška partnerstva, čiji je nositelj Obrazovni centar Geoss d.o.o. iz Litije, Slovenija, a partneri su UOSIKAŽU, Hrvatska, The Society for Horticultural Therapy (Thrive), Ujedinjeno Kraljevstvo, Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci, Italija i Zveza Sožitje, Slovenija.

Projekt je usmjeren na poboljšanje uvjeta za samostalniji život odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz aktivnosti cjeloživotnog učenja obitelji i njihovih odraslih članova s intelektualnim teškoćama u kućnom okruženju. Aktivnosti obuhvaćaju učenje osnovnih vještina i kompetencija pojedinca kao što su vještine pismenosti, matematičke vještine i rad na računalu, te aktivnosti terapeutskog vrtlarstva i kuhanja.

Projekt je prošao fazu istraživanja, pri čemu su svi projektni partneri istraživali mogućnosti učenja za obitelji i njihove odrasle članove s intelektualnim teškoćama za provedbu cjeloživotnog učenja u terapeutskom vrtlarstvu vezanim uz terapeutsko kuhanje. Pritom su provedene studije, te izrađena metodologija Obiteljskog obrazovanja „MeTURA-Povratak korijenima“ koje možete pronaći ovdje.

Projektni partneri su na Skype sastanku raspravljali o radu koji je obavljen u proteklim mjesecima te zaključili da se unatoč trenutnoj nemogućnosti provođenja radionica vrtlarstva i kuhanja zbog nastale situacije s korona virusom projekt uspješno provodi te da je izrada andragoških materijala za provedbu tih aktivnosti u završnoj fazi i nadamo se da ćemo uskoro biti u mogućnosti započeti s tim aktivnostima .

Print Friendly, PDF & Email