Sport i rekreacija u službi zdravlja (VIDEO)

objavljeno u Novosti

Razvoju i očuvanju zdravlja u slobodno vrijeme doprinose i aktivnosti koje pojedinac sam odabire prema svojim mogućnostima i potrebama. Zbog različitih životnih obaveza ljudi malo vremena odvajaju za rekreativno bavljenje sportom. Uvijek postoje neki razlozi zbog kojih krećemo „od sutra“. Često nas bolesti s kojima se suočimo primoraju da postanemo aktivniji i da odvojimo 30 minuta za vježbanje.

Od ranog djetinjstva preporučuje se baviti nekim sportom kako bi se razvijala motorika, psiha i socijalizacija. U kasnijoj dobi, da bi spriječili neke bolesti, poželjno je izabrati neku tjelesnu aktivnost koja će podići kvalitetu života. Hodanjem, plivanjem, fitnessom ili nekom drugom vrstom rekreacije možemo poboljšati svoje zdravlje, utječući time na metabolizam, bolji san i podizanje samopouzdanja. Dokazano je da bavljenje nekom sportskom aktivnosti pridonosi, osim fizičkom i mentalnom zdravlju.

Navike koje steknemo u djetinjstvu i mladosti prate nas kroz život. Zato odabir sporta ili rekreacije neka bude vodilja koja će očuvati zdravlje, kao što je stolni tenis za Melitu Galetić, članicu Upravnog odbora UOSIKAŽU. Rekreativno bavljenje stolnim tenisom koje trenira četiri godine donijelo je Meliti i prvu brončanu medalju na državnom prvenstvu Hrvatske u srpnju 2020. godine u Splitu. Motiviranost i ustrajnost Melitu potiču za osvajanje novih medalja i u  atletici, točnije u bacačkoj disciplini, gdje je u rujnu 2020. god. u Puli osvojila broncu u bacanju koplja. Ponosni smo na Melitu i želimo joj puno daljnjih uspjeha u osvajanju medalja! Njezin uspjeh neka bude poticaj ostalima da se uključe u neku sportsku aktivnost i rekreaciju. Pogledajte njezino sudjelovanje u emisiji TV Trenda „Mogu sve“ u nastavku.

Na online predavanju koje je održala administrativna tajnica Ivana Mastelić-Ivić na temu „Sport i rekreacija“ 14. travnja, istaknute su dobrobiti bavljenja nekom vrstom sportske rekreacije i predstavljene tri lagane 10-minutne vježbe.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email