Strukturnim ulaganjima do kvalitetnijeg djelovanja Udruge

objavljeno u Novosti

Svrha provedbe programa inovativnog zapošljavanja odobrenog od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom odnosno namjena korištenja sredstava je održavanje zaposlenosti dvije osobe s invaliditetom i novo zapošljavanje jedne osobe s invaliditetom, proširenje uslužne djelatnosti kroz razvoj i širenje inovativnih socijalnih usluga u zajednici na veći broj osoba s invaliditetom te na šire područje Karlovačke županije u kojima nedostaju.

Širenjem socijalnih usluga i aktivnosti na veći broj korisnika i šire područje Karlovačke županije ostvarit će se značajne pozitivne promjene u primjeni socijalnog modela invalidnosti te u društvenoj zajednici koja će zahvaljujući većoj prisutnosti osoba s invaliditetom biti više senzibilizirana za područje invaliditeta. Također će do većeg izražaja doći potencijali i mogućnosti osoba s invaliditetom kojima mogu doprinijeti razvoju zajednice kao demokratskog i ravnopravnog društva svih građana.

Aktivnosti programa obuhvaćaju ulaganje u znanja osoba s invaliditetom i osoba koje pružaju stručnu pomoć osobama s invaliditetom kroz paket edukacija. Do sada su realizirana tri četverodnevna modula sa temama: Trening komunikacijskih vještina, timskog rada i upravljanja vremenom; Trening prezentacijskih i pregovaračkih vještina i Edukacija o profesionalnoj etici, donošenju odluka i procjeni potencijala zaposlenika. Potvrde Centra znanja PROFECTUS o stečenim kompetencijama dobilo je 12 osoba (članovi tijela upravljanja, zaposlenici i volonteri).

 U ožujku nas očekuje četvrti modul s temom Upravljanje stresom i prevencija pojave sindroma profesionalnog sagorijevanja. Osim navedene obuke dvije zaposlene osobe s invaliditetom koristile su uslugu procjene radne učinkovitosti Centra za profesionalnu orijentaciju. Posljednja realizirana aktivnost programa je nabavka vozila za prijevoz jedne osobe u invalidskim kolicima koje će biti namijenjeno upravljačkom timu Udruge (koji čine i korisnice invalidskih kolica) za rad na terenu s osobama s invaliditetom, nesmetano o pružanju usluge prijevoza kombi vozilima drugim korisnicima.

Print Friendly, PDF & Email