Sudjelovanje na online tribini „Projekti za mlade – ima li nade?“

objavljeno u Novosti

Predsjednica UOSIKAŽU sudjelovala je u online javnoj tribini preko Zoom video komunikacije održane 28. travnja 2020.  godine pod nazivom - „Projekti za mlade – ima li nade?“.

Cilj javne tribine bio je razmijeniti informacije o primjerima dobre prakse u području zapošljavanja mladih, ali i raspraviti budućnost ovakvih projekata. Moderatorica tribine bila je Antonija Vučić, a panelisti Aleksandra Lera iz Volonterskog centra Istra, Danijel Bićanić iz Centra Sirius i Nikolina Jureković iz Udruge Studio B.

Panelisti su sa sudionicima podijelili svoja višegodišnja iskustva u radu s mladima, a među njima i s mladim nezaposlenima. S jedne strane nezaposlenost mladih će se povećati, dok s druge strane udruge će se naći u otežanom položaju u kojem možda neće moći pružati te usluge.

Predsjednica UOSIKAŽU jedna od sudionica tribine također je podijelila svoje iskustvo inovativnog pristupa mladima s invaliditetom koji se provodio u sklopu projekta "Praktična kuća znanja" redefinirajući socijalne inovacije u određenom kontekstu. Odnosno da je inovacija u načinu na koji se određena metoda koristi u radu s određenom skupinom u određenom kontekstu.

Sve o tome i puno više raspravljalo se na online javnoj tribini koja je bila i prilika za uspostavljanje novih suradnji. Tribina je bila namijenjena svim Udrugama i/ili pojedincima koji rade ili ih zanima rad u području mladih, posebice u području zapošljavanja mladih.

Snimka online tribine dostupna je na ovom linku (https://www.facebook.com/watch/?v=278395136503059).

Print Friendly, PDF & Email