Sudjelovanje na tribini „Neovisno življenje i uključenost u zajednicu“

objavljeno u Novosti

U organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, dana 10. ožujka 2022. putem videokonferencije održana je tribina „Neovisno življenje i uključenost u zajednicu“ u sklopu projekta ˝Podrška za neovisnost˝.

Projekt podržava proces deinstitucionalizacije i sprječavanja institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama u Karlovačkoj županiji kroz razvoj, širenje i podizanje kvalitete usluge organiziranog stanovanja.

Projektne aktivnosti podižu svijest stručne i šire javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije, sprečavanja institucionalizacije, pravima osoba s invaliditetom i jačaju kapacitete osoblja. O realizaciji spomenutog iz vlastite perspektive na tribini su govorili samozastupnici, osobe s intelektualnim teškoćama i korisnici usluge organiziranog stanovanja u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj.

U raspravu se uključila i prof. dr. sc. Daniela Bratković, redovita profesorica na Odsjeku za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, suradnica na projektu.

U ime UOSIKAŽU na tribini je sudjelovala Gordana Jurčević, predsjednica.

Print Friendly, PDF & Email