Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva

objavljeno u Novosti

Termin „sustav upravljanja kvalitetom” odnosi se na formalni sustav upravljanja koji organizacije mogu koristiti u svrhu unaprjeđenja i podizanja kvalitete rada te osiguranja dosljednosti djelovanja. Sustav upravljanja kvalitetom vrlo jasno i specifično definira očekivanja koja kvalitetna organizacija treba ispuniti.

OK 2015 je prvi sustav upravljanja kvalitete u RH koji je nastao od strane ljudi i organizacija koji su aktivni u civilnom sektoru za organizacije civilnog društva i šire neprofitne organizacije. Sustav upravljanja kvalitetom “OK2015” pomaže predstavnicima organizacije da sustavno sagledaju rad organizacije i odrede na kojim područjima trebaju poraditi.

Dana 13. veljače održana je online radionica „Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva“ u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koju je provela Udruga „MI“ – Split na kojoj je sudjelovala predstavnica UOSIKAŽU. Kroz radionicu su dobiveni podaci što je to kvaliteta, sustav osiguranja kvalitete i proces samoprocjene. Polaznici radionice dobili su u elektronskom obliku materijale s radionice i OK2015 Brošuru.

Print Friendly, PDF & Email