Team Building UOSIKAŽU

objavljeno u Novosti

Od 30.08. do 03.09.2019. godine u Centru M.A.R.E. - Model Aktivne Rehabilitacije i Edukacije u Rovinju, održan je Team Building UOSIKAŽU na kojem su sudjelovali zaposlenici, članovi i volonteri.

Prvog dana na Team Buildingu je kao gošća prisustvovala Sandra Katić, voditeljica neformalnog obrazovanja Izobraževalnega centra GEOSS d.o.o. iz Litije, Slovenija,  koja je predstavila tijek provedenih aktivnosti te daljnju dinamiku provedbe Erasmus projekta „MeTURA – Back to the Roots“ u kojem je UOSIKAŽU jedan od partnera.

Sandra Katić također je predstavila „Prikaz pozitivne prakse rada Izobraževalnega centra GEOSS d.o.o.“  te održala radionicu na temu „Upotreba BrickMe metodologije u obrazovanju“. Radionica je bila interaktiva i dinamična. Sudionici su slagali predmete od lego kockica na osnovu dojmova koje su stekli prikazom umjetničkih slika koje su korištene kao alat za poticanje kreativnosti i osvještavanja različitih pogleda na istu situaciju.

U nastavku je voditeljica trogodišnjeg programa, Paulina Šepac održala predavanje na temu „Prevencija i briga o zdravlju osoba s invaliditetom“.

Navečer istog dana radi osviješćivanja individualnosti svakog člana tima i poboljšanja organizacijske produktivnosti sudionici su zajednički krenuli u obilazak grada Rovinja.

Drugog dana Team Buildinga dopredsjednica UOSIKAŽU Martina Benić kao motivaciju i primjer da se i s invaliditetom može biti uspješan upoznala je sudionike kroz vlastito iskustvo osobnog rasta i razvoja od nastanka invaliditeta.

Predsjednica Nadzornog odbora UOSIKAŽU, Maja Fumić na temu „Principi poslovnog komuniciranja“ prikazala je važnost komunikacije općenito, ali i načine komunikacije koji su nužni za uspješno poslovanje te na zanimljiv način obradila temu „Wellbeing – kvaliteta života i postignuća“.

Trećeg dana predsjednica UOSIKAŽU, Gordana Jurčević zajedno sa sudionicima radila je na izradi Operativnog i Financijskog plana UOSIKAŽU za 2020. godinu, a volonter Mario Žeger održao je predavanje na temu „Razvijanje volonterstva – Kako privući, motivirati i zadržati volontere?“.

Tijekom održavanja Team Buildinga radi osviješćivanja važnosti kreativnosti u poslovnom okruženju provedene su dvije kreativne radionice/crtanje akrilnim bojama i dekupage tehnika, koju su vodile voditeljica Kreativne radionice Blaženka Lipovac, asistentica Kreativne radionice Nela Zovko i voditeljica trogodišnjeg programa Paulina Šepac.

Tom prilikom sudionici su pokazali i dokazali svoju kreativnost izradivši prekrasna likovna djela koja će biti izložena u prostorijama Kreativne radionice UOSIKAŽU na Korzu u Karlovcu.

Sudionici su se također upoznavali s alatima (društvene mreže i sl.) koji nam pomažu da ideju pretvorimo u djelo te su pritom snimljeni i kratki intervjui sa sudionicima, a održana je i tombola kao poticaj za razumijevanje sebe i drugih.

Posljednjeg dana Team Buildinga izvršena je evaluacija istog te su sudionicima podijeljene potvrde o sudjelovanju.

Print Friendly, PDF & Email