Budi i ti moje svjetlo!

objavljeno u Novosti

7. rujna u cijelom svijetu obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o Duchennovoj mišićnoj distrofiji, važna inicijativa kreirana i koordinirana od strane Svjetske organizacije Duchenne. Cilj Međunarodnog dana svjesnosti o Duchennovoj mišićnoj distrofiji je povećati svijest o Duchenneovoj mišićnoj distrofiji: najčešćoj mišićnoj distrofiji u djece. To je progresivni poremećaj zbog kojeg mišići s vremenom postaju slabiji dok ne zahvate cijelo tijelo.

Za ovogodišnje obilježavanje Svjetska organizacija Duchenne napravila je video „Svjetlo za svjesnost o Duchennovoj mišićnoj distrofiji“. Ovaj videozapis nastao je spontanošću djece i snage emocija. Od djece je traženo da uđu u mračnu sobu, slijede putanju svjetla i posegnu u kutiju, otvore i pogledaju što će se dogoditi. Nakon otvaranja, kutija ispunjava sobu s prekrasnim svjetlom i odjednom crveni balon, simbol ovog svjetskog dana, leti gore.

Osmijeh se pojavljuje na svakom dječjem licu. Osmijeh koji dolazi iz svjetla koje svatko posjeduje i koje može dati drugima: bezgranična ljubav je svjetlost člana obitelji, predanost je svjetlo volontera, pažnja je svjetlo stručnjaka koji se brinu o djeci i dječacima s DMD tražeći lijek, prisutnost je svjetlost prijatelja, altruizam je svjetlo darivatelja.

Svatko može donijeti svoje svjetlo za proslavu ovog dana, pridružiti se ovom važnom pokretu i stvoriti osmijeh na tisućama lica.

Podržimo djecu i obitelji pogođene Duchenne mišićnom distrofijom!

Print Friendly, PDF & Email