U Karlovcu predstavljen program Europa za građane

objavljeno u Novosti

Program Europa za građane je program Unije koji promiče suradnju europskih zemalja u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.Svrha Programa jest potaknuti građane Europe na promišljanje zajedničkih vrijednosti te na uključivanje u procese oblikovanja politika na EU razini s ciljem osnaživanja osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji.

Dana 06. veljače 2020. godine u Centru za mlade Grabrik u Karlovcu u svojstvu kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020 Ured za udruge Vlade RH održao je interaktivnu kreativnu radionicu na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne i područne samouprave, udruga, škola i razvojnih agencija. Sudionici su se u prvom dijelu radionice kroz predavanja i interaktivne vježbe upoznali sa strukturom, ciljevima i prioritetima Programa Europa za građane 2014-2020.

Zatim je slijedio rad u grupama na razvijanju projektne ideje. Svaka grupa predstavila je svoju projektnu ideju, a od predstavnice kontakt točke dobili su povratne informacije i prijedloge za daljnju doradu projektnih ideja. Sudionici su zatim upoznati s postupkom prijave projektnih prijedloga odnosno njegovom tehničkom pripremom.

Na samom kraju radionice, gost predavač Kristijan Kovačić iz Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) predstavio je prioritete organizacija civilnog društva okupljenih u neformalnu mrežu Forum 2020 za predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, koje je u okviru projekta “Ka otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu” podržala Europska unija.

Radionicu je vodila predstavnica kontakt točke Željka Markulin, koja je na kraju radionice prisutne upoznala s radom kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020 i mogućnostima daljnje suradnje te oblicima podrške koju kontakt točka pruža potencijalnim korisnicima.

Na radionici su sudjelovale i predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević i administrativna tajnica Ivana Mastelić-Ivić.

IZVOR

Print Friendly, PDF & Email