U pozitivnom i svečanom ozračju održani Talent show i Donatorska večera „Srcem za srce“

objavljeno u Novosti

U svečano upriličenom ambijentu dvorane Hotela Sheraton u Zagrebu, 22. studenoga, u organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske - SDDH, održana je četvrta po redu manifestacija Talent show i Donatorska večera „Srcem za srce“, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Svrha donatorske večere bila je prikupljanje sredstava radi kupovine dizalica koje unapređuju kvalitetu življenja osoba s mišićnom distrofijom, a ujedno olakšavaju onima koji im pomažu. Program Talent showa vodila je Sonja Šarunić, a mlade osobe s mišićnom distrofijom koje dolaze iz gradova diljem Hrvatske,  predstavile su svoje talente  u glazbi, poeziji i prozi, glumi, dizajnu, grafici i slikarstvu.

Program je započeo predstavljanjem radnog opusa slikarice Marie-Kristine Božičević, koja slika ustima jer je zbog bolesti potpuno nepokretna. Tradicionalnu modnu reviju, na kojoj su kreacije, kao i na prethodnim revijama, također plod talenta žene s MD, nosile su redom prelijepe i uspješne djevojke: Stella Franjić, Brigita Perković, Ani Zović, Martina Šoštarić, Mirjana Janžek, Helena Ćiško, Melisa Osmanović, Laura Begić, Iva Rupnik i Katarina Strunjak. I ovaj put uz djevojke su bili njihovi stalni, sigurni pratitelji: Branimir Devčić, Domagoj Matić, Lovro Jakovina, Luka Bekavac, Ivan Batur, Tomislav Salopek i Nikola Baran.

U izvrsnoj interpretaciji mlade Laure Begić predstavljena je poezija Jana Bolića, riječkog pisca s MD, a njegova proza predstavljena je zvučnim zapisom ulomka iz knjige "Težina stvarnosti".

Dramskom izvedbom dijela predstave „Vaginini monolozi“ Eve Ensler prisutne su oduševile Mirjana Janžek i Martina Šoštarić. U veselom raspoloženju program je završio dječak s MD, Marin Govorko, pjevajući i svirajući na gitari pjesmu Petra Graše „Ako te pitaju“. Modnu reviju i cjelovečernji program i ovaj put glazbeno je podržao Damir Juren.

Za vrijeme trajanja programa bila je postavljena izložba grafika Stjepana Matijaševića - umjetničkog imena “Lemoncheck“, nastalih u aplikaciji za crtanje Autodesk Sketchbook. Stjepanove grafike plijenile su pažnju prenoseći njegov prepoznatljiv zanos, vedrinu i optimizam.

S velikim zadovoljstvom predstavljenim programom na Talent showu prisustvovala je članica predsjedništva SDDH i predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević, jer su mlade osobe s mišićnom distrofijom još jednom pokazale kako se unatoč velikim ograničenjima zbog progresije bolesti, ali uz pruženu priliku i podršku ostvaruju snovi.

Izvor: SDDH

Print Friendly, PDF & Email