„Upoznaj me bolje“ – 2. tribina samozastupnika Karlovačke županije

objavljeno u Novosti

Samozastupnici Karlovačke županije na održanoj tribini  29. svibnja 2019. godine u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić sami su predstavili što je samozastupanje, nasilje i kako se samozastupanjem boriti protiv nasilja.

Samozastupnici, osobe s intelektualnim teškoćama sami su vodili tribinu i upoznali nazočne s vlastitim iskustvima nasilja, time kako je potrebno osuditi nasilje te koliko je važno ohrabriti žrtve nasilja, što je bilo vrlo impresivno.

Nazočnima su se obratile Blaženka Presečen, predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i  Dijana Borović Galović, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici koje su istaknule velike pomake provedbom deinstitucionalizacije i inkluzivnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu.

Damjan Janjušević, direktor Udruge za samozastupanje Zagreb govorio je o programu Mreže samozastupnika Hrvatske i potpori za aktivan i uključen život u zajednici te pohvalio Karlovačke samozastupnike koji nižu brojne rezultate i veliki su borci za svoja prava.

Predstavnice ŽGK „Korak“, Sandra Turkanović i Dragnina Mandić Jakšić upoznale su prisutne s radom ŽGK „Korak“ i podrškom koju ona pruža sa svojim stručnjacima te napomenule kako se u njihovu udrugu za pomoć u slučaju nasilja mogu obratiti svi.

Josipa Kassa Vuković, PU Karlovačka, govorila je o mogućim rješenjima protiv nasilja. U ime UOSIKAŽU na tribini su nazočile Gordana Jurčević, predsjednica i Marica Poljančić, izvršna direktorica.

Tribina „Upoznaj me bolje“ zasigurno je opravdala svoj naziv jer su samozastupnici prisutne upoznali sa svojom svakodnevicom i potencijalima te su bili jako susretljivi i s velikom strašću pokazali da žele biti dio zajednice u kojoj žive ravnopravno kao i svi građani.

Print Friendly, PDF & Email