Obilježeno 15 godina rada Udruge slijepih USKA

objavljeno u Novosti

U restoranu „Panorama“ u Karlovcu dana 04.06.2019. godine  povodom  15. obljetnice osnutka Udruge slijepih USKA održana je svečana večera i završna konferencija o rezultatima projekta „Videći pratitelj“.

Svečanost su glazbenim nastupom otvorili predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović i predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević izvodeći pjesmu „Tajna najveća“.

Na svečanosti je dopredsjednici SOIH-a Marici Mirić uručena povelja o imenovanju počasnom predsjednicom Udruge slijepih USKA, predsjedniku CEIK „Braća Seljan“ Mladenu Kuki povelja o počasnom članstvu, predsjedniku Akademije borilačkih vještina 'Excalibur' Mariju Tomcu povelja o partnerstvu, a tajnici Udruge slijepih USKA Romiji Radočaj Naglić uručena je plaketa za poseban doprinos radu i razvoju organizacije.

Svečanosti su nazočili zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Andreja Navijalić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko kao i mnogi predstavnici gradskih institucija, medija, organizacija civilnog društva, te suradničkih i partnerskih organizacija kojima su uručene zahvalnice za dugogodišnju suradnju i doprinos radu USKA-e te poboljšanju kvalitete življenja osoba s oštećenjem vida.

Iz Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije zahvalnice su primile predsjednica Gordana Jurčević i izvršna direktorica Marica Poljančić. Predsjedniku Udruge slijepih Mirsadu Bećireviću pritom je kao znak pažnje i zahvalnosti na uspješnoj  suradnji uručen poklon – keramički suveniri koji su izrađeni u kreativnim radionicama UOSIKAŽU.

Tijekom svog izlaganja predsjednik Udruge slijepih Mirsad Bećirović istaknuo je rezultate i doprinos Udruge i pojedinaca u rješavanju problema i potreba populacije osoba s oštećenjem vida ističući važnost projekta „Videći pratitelj“ čijom provedbom se korisnicima osigurava samostalnost i socijalna uključenost, a  projekt ima značajan pozitivan učinak i na obitelji korisnika i zajednicu u cjelini.

Udruga slijepih USKA primjer je organizacije civilnog društva koja odgovorno, uspješno i kontinuirano pruža podršku osobama s oštećenjem vida, senzibilizira građane o izazovima s kojima se svakodnevno susreću te je kao takva prepoznata u zajednici.

Print Friendly, PDF & Email