Zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom

objavljeno u Novosti

Savez SUMSI je u sklopu programa „Zajedno kroz izazove“ organizirao radionice na temu zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s invaliditetom. Radionice s manjim brojem sudionika su održane u periodu od 28. do 30. travnja na kojima su sudjelovale Gordana Jurčević, predsjednica Udruge i Ivana Mastelić-Ivić, administrativna tajnica.

Glavni cilj trogodišnjeg programa "Zajedno kroz izazove" kojeg provodi Savez SUMSI je veća zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na realno i konkurentno tržište rada, te bolja slika u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta.

Voditelji radionice Albina Žnidar, poduzetnica i samozaposlena osoba s invaliditetom i Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI istaknuli su važnost i svrhu uključivanja i upoznavanja svih sudionika sa pravima u vezi zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s invaliditetom.

Radionice su obuhvaćale upoznavanje sudionika te predstavljanje osobnih i profesionalnih interesa na temu zapošljavanje/samozapošljavanje; izazovi, zakoni i pravila koji se nameću pri zapošljavanju i samozapošljavanju osoba s invaliditetom (diskusija/razgovor svih sudionika);.

Na samom kraju iznesena su zaključna razmišljanja, prijedlozi i ideje za boljim i kvalitetnijim nalaženjima radnog mjesta ili ulaska u poduzetništvo kod osoba s invaliditetom.

Print Friendly, PDF & Email