Završna konferencija projekta „Zaposli se i ti!“

objavljeno u Novosti

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije jedan je od partnera u provedbi projekta „Zaposli se i ti!“kodni  broj : UP.01.3.1.01.0091 uz Veleučilište u Karlovcu, HZZ Karlovac, POU Kutina i Srednju školu Tin Ujević Kutina. Nositelj projekta je Razvojna agencija Mrav d.o.o. Kutina, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., natječaja ''Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ – faza III.

Specifični ciljevi projekta:

  • doprinijeti osnaživanju osobnih i stručnih kompetencija 42 pripadnika ranjivih skupina na tržištu rada sa područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, njihovo uključivanje u dva nova inovativna i prilagođena programa obrazovanja odraslih '' Prerađivač ljekovitog bilja“ i „Suradnik za grafički dizajn“
  • organizaciju i provedbu klubova za zapošljavanje, te drugih usavršavanja usmjerenih povećanju zapošljavanja
  • kroz Klub za zapošljavanje osnaženo je i motivirano 20 učenika srednje škole, koji su upoznati s mjerama samozapošljavanja i obučeni u vještinama za traženje posla
  • izrađena 2 nova inovativna programa osposobljavanja – „Prerađivač ljekovitog bilja“ i „Suradnik za grafički dizajn“

Specifični ciljevi projekta u cijelosti su postignuti.

Projektni tim i partneri na projektu te vanjski suradnici, za vrijeme provedbe projektnih aktivnosti, svoja su specifična i stručna znanja o tehnologiji prerade ljekovitog bilja i biljne kozmetike, te osnove o grafičkom dizajnu, prenijeli na polaznike obrazovnih programa. Polaznicima uključenima u projekt, bilo je dostupno besplatno pohađanje  oba programa, kroz koje su povećali svoje osobne kompetencije za samozapošljavanje i ulazak na tržište rada.

Na Završnoj konferenciji projekta za područje Karlovačke županije, održane 24. rujna 2020., u Karlovcu polaznicima su uručena Uvjerenja o osposobljavanju. Novostečena zanimanja upisuju se u radnu knjižicu. Na konferenciji su iz UOSIKAŽU nazočili Gordana Jurčević, predsjednica, Marica Poljančić, izvršna direktorica i Ivana Mastelić-Ivić, administrativna tajnica te Ivan Bosnić, član kojem je uručeno  Uvjerenje o osposobljavanju za grafički dizajn.

Na području Karlovačke županije u oba programa se prijavilo ukupno 56 polaznika, od kojih je  38 polaznika iste uspješno završio. Program osposobljavanja odraslih ''Prerađivač ljekovitog bilja'' završilo  je 19 polaznika, Program „Suradnik za grafički dizajn“  19 polaznika,  dok se dio prijavljenih u međuvremenu zaposlio.

Osobe s invaliditetom spadaju u teže zapošljivu skupinu, vjerujemo kako će im stečena znanja i vještine kroz navedena osposobljavanja projekta pomoći da budu konkurentniji na otvorenom tržištu rada.

Čestitamo svim polaznicima kojima su uručena Uvjerenja o osposobljavanju.

Print Friendly, PDF & Email