Partnerski sastanak s nositeljem projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena

objavljeno u Novosti

Dana 13. kolovoza 2019. u prostorijama UOSIKAŽU u Karlovcu s predstavnicima Općine Plaški koja je nositelj projekta Zaželi - Program zapošljavanja žena, održan je partnerski sastanak. Uz UOSIKAŽU partneri na projektu su Karlovačka županija, HZZ PU Karlovac i CZSS Ogulin.

Prisutnima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta ZAŽELI. Sastanku su prisustvovali: Gordana Jurčević, Marica Poljančić, Marina Bunjevac i Milan Šupica. Projekt je financiran od strane EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 4.465.716,00 kn bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od toga 24 mjeseca za 25 zaposlenih žena i 125 korisnika na području općine Plaški.

Tijekom provedbe projekta, zaposlene žene će skrbiti o korisnicima kroz pomoć u kući, u održavanju higijene stambenog prostora, posredovanju pri ostvarivanju različitih prava, nabavci lijekova i namirnica, no od svega važnije, aktivno će doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji.

Osim pružene pomoći u kući korisnici će kroz svih 24 mjeseca biti opskrbljeni sa sredstvima za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora (u visini od 200,00 kn). Za provedbu projekta nabavljeno je 25 bicikala za zaposlene žene te je svakoj ženi dodijeljen bicikl na korištenje za vrijeme trajanja projekta kao prijevozno sredstvo do krajnjih korisnika.

Print Friendly, PDF & Email