I dalje činimo promjene zajedno

objavljeno u Novosti

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije-UOSIKAŽU 03. svibnja potpisala je ugovor sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U suradnji s partnerima UOSIKAŽU time je započela s provedbom projekta „We do change together“ („Činimo promjene zajedno-implementacija inovativnih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom na području od posebne državne skrbi“) financiranog u sklopu: Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2009 „Jačanje kapaciteta OCD za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi“.
Ciljevi projekta s proračunom od 182.349,64 eura su osigurati održivu poziciju organizacija civilnog društva i lokalnih partnera kroz pružanje socijalnih usluga te poboljšati životne uvjete osoba s invaliditetom u skladu s europskim standardima. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije-UOSIKAŽU, a partneri su: Općina Plaški, Općina Jtounj3osipdol, Općina Tounj i Obiteljski centar Karlovačke županije.tounj2
Provedba projekta traje 24 mjeseca. Očekivani rezultati su: stvorena jedinstvena baza korisnika (osoba s invaliditetom) za područje od posebne državne skrbi Karlovačke županije u općinama koje sudjeluju u projektu, povećano znanje relevantnih institucija, korisnika obuhvaćenih projektom i članova njihovih obitelji te povećana svijest zajednice o potrebama osoba s invaliditetom. Rezultat provedbe projekta bit će i uspostavljena jedinstvena mreža tzv. „brzog alarma“ za osobe s najtežim vrstama i stupnjevima invaliditeta.
http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/24-5-2012/stigla-ipa-vrijedna-15-milijuna-kuna

Print Friendly, PDF & Email