Nova prilagođena vozila vrijedna 455.000 kuna

objavljeno u Novosti

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije predstavila je dva nova vozila za prijevoz korisnika invalidskih kolica i teško pokretnih osoba s invaliditetom, a koje je ova udruga uspjela nabaviti preko dva projekta. Uspješno je zaokružena kampanja za nabavu novog prilagođenog kombi vozila “Vozilo koje život znači”, a koja je pokrenuta još u rujnu 2011. godine i u koju su se uključili Karlovačka županija, Grad Karlovac, brojne tvrtke iz županije, ali i Hrvatske, gradske četvrti, udruge i građani. Karlovačka županija za ovo je vozilo financirala 59.000 kuna, a Grad Karlovac i gradske tvrtke uplatile su ukupno 76.000 kuna. Dodjeli vozila bio je nazočan i župan Ivan Vučić, koji ga je čak i – isprobao.

Inače, cijena vozila nabavljenog donacijama iznosila je 245.000 kuna. Drugo vozilo kupljeno je zahvaljujući europskom projektu kojeg UOSIKAŽU provodi pod nazivom “Činimo promjene zajedno – implementacija inovativnih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom na području od posebne državne skrbi”, a koji se provodi u sklopu programa EU za Hrvatsku IPA 2009. Ovo vozilo obavljat će uslugu mobilnosti na području od posebne državne skrbi (PPDS) Tounj, Josipdol i Plaški. Vrijednost ovog vozila iznosi 210.000 kuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA- Ovo je izuzetno velika čast, ali i obaveza koja nam se nameće nabavkom dva prilagođena vozila. Vjetar u leđa da se uopće usudimo aplicirati na europske projekte bilo je partnerstvo s Gradom i Županjom na trogodišnjem programu. Od starog vozila kojima je udruga jedva pokrivala sve potrebe na terenu, danas možemo reći da su dva nova vozila primjer dobre prakse suradnje lokalne samouprave i civilnog sektora na razvoju novih socijalnih usluga, a osiguravanje sustavne mobilnosti za osobe s najtežim stupnjem i vrstama invaliditeta je upravo to. Ovo je pravi početak. Među rijetkim smo županijama, ali i gradovima koji se mogu time pohvaliti – istaknula je između ostaloga Gordana Jurčević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

U posljednjih 10 mjeseci udruga je uslugu mobilnosti pružila više od 1500 puta, a mjesečno ovu uslugu koristi između 80 do 100 osoba s invaliditetom.

Print Friendly, PDF & Email