Informativno edukativna radionica za djelatnike iz sustava socijalne skrbi koji izravno rade s OSI

objavljeno u Novosti

Komunikacija je proces razmjene informacija preko dogovorenog sistema znakova, odnosno proces slanja informacija sebi ili bilo kojem drugom entitetu, najčešće putem jezika. Riječ komunikacija doslovno znači: podijeliti, učiniti nešto općim ili zajedničkim.

Komunikacija je obično opisana prema 3 glavne dimenzije: sadržaju, formi i cilju. Sadržaj komunikacije i forma kreiraju poruke koje se šalju prema cilju. Cilj može biti sam čovjek, druga osoba (u interpersonalnoj komunikaciji) ili drugi entitet poput grupe, organizacije ili društva. (Izvor: Wikipedija).

Efikasna komunikacija je potrebna na različitim razinama i različitim aspektima zato je u kongresnoj dvorani restorana Kristal u Karlovcu dana 07. studenog 2019. održana Informativno edukativna radionica za djelatnike iz sustava socijalne skrbi koji izravno rade s osobama s invaliditetom.

Radionicu je organizirao Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, a o posebnostima komunikacije s osobama s invaliditetom govorio je stručni tim predstavnika udruga osoba s invaliditetom.

Koje su specifičnosti osoba s tjelesnim invaliditetom, kako ispravno i kvalitetno te sa punim uvažavanjem komunicirati s osobama s invaliditetom u ime UOSIKAŽU izlagala je predsjednica Gordana Jurčević.

Na radionici su bile prisutne predstavnice Gradova koji provode socijalne programe i centara za socijalnu skrb koje su istaknule kako im je radionica pružila nove i korisne informacije koje će primjenjivati u svom radu poštujući razumnu prilagodbu u području komunikacije kako bi se osobama s invaliditetom osiguralo poštovanje njihova dostojanstva prilikom korištenja usluga u sustavu socijalne skrbi.

Print Friendly, PDF & Email