Suradnja s udrugom Carpe Diem

objavljeno u Volonteri

Dana 05. studenog 2019. u uredu Udruge posjetili su nas predstavnici udruge Carpe Diem, Sandra Pavlović i Igor Kuštreba. Tema sastanka bio je program Europske volonterske službe koji Carpe Diem provodi od 2014., a preko kojeg su dosada ugostili 15 stranih volontera iz više europskih zemalja. Od prošle godine ovaj program je zamijenio program Europske snage solidarnosti (ESS).

Cilj je Europskih snaga solidarnosti omogućiti većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu  aktivnosti kroz volontiranje ili stažiranje i zaposlenje, kako bi se doprinijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije, a u cilju jačanja solidarnosti.

Ove godine Agencija za mobilnost i programe EU, zadužena je za provođenje programa ESS,  te je pokrenula inicijativu ambasadori Europskih snaga solidarnosti kako bi se organizacije koje dosad nisu provodile ovakve projekte uključile u primanje volontera preko ESS programa. Jedan od ambasadora je i udruga Carpe Diem, njenim predstavnicima zahvaljujemo na posjeti i informacijama te ukazanoj podršci oko uključivanja u program ESS.

Print Friendly, PDF & Email