Konferencija „Civilno društvo 2030.:HR-EU_Euro-Mediteran“

objavljeno u Novosti

Dana 23.-25.10.2019.godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku održana je konferencija „Civilno društvo 2030.:HR-EU_Euro-Mediteran“ koju je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Cilj Konferencije bio je postavljanje osnove za daljnji razvoj civilnoga društva do 2030. godine u Republici Hrvatskoj te na razini Europske unije i na Euro-Mediteranu.

Svečano otvorenje konferencije započelo je uvodnim pozdravima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije  Marka Pavića, ravnateljice Ureda za udruge Vlade RH  Helene Beus i upraviteljice Nacionalne zaklade  Cvjetane Plavša-Matić..

Nakon svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva, mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti.

U kružnim programima predavanje na temu društvenog utjecaja organizacija civilnog društva u digitalnom dobu održao je Colin Habberton iz organizacije Relativ (Južnoafrička Republika), a predavanje na temu postupaka javne nabave Ante Loboja iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Program na temu strateškog okvira za razvoj civilnog društva te uloge Nacionalne zaklade u daljnjoj podršci i financiranju razvoja civilnog društva vodili su predstavnici Ureda za udruge i Nacionalne zaklade.

Konferencija je završena plenarnim zasjedanjem na kojem se razgovaralo o zaključcima.

UOSIKAŽU je na konferenciji predstavljala predsjednica Gordana Jurčević.

Print Friendly, PDF & Email