Nastavljena suradnja s udrugom KaSPIN

objavljeno u Novosti

Suradnja među udrugama osoba s invaliditetom je izuzetno bitna jer pruža mogućnost razmjene iskustava i pozitivnih praksi. Predstavnice UOSIKAŽU suradnju s Karlovačkom udrugom spinalno ozlijeđenih – KaSPIN nastavile su sudjelovanjem 17. ožujka na online Završnoj konferenciji projekta „Zaželi podršku“ koju je KaSPIN započela provoditi 05.01.2021. godine s ciljem zapošljavanja pet nezaposlenih i teško zapošljivih žena.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020; Zaželi program zapošljavanja žena – faza ll. Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Karlovac, Centar za socijalnu skrb Slunj i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac.

Na Završnoj konferenciji čuli smo kako su zaposlene žene svojim radom poboljšale kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće domova korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala) i dr. U prilog ostvarenim rezultatima projekta idu podaci o zadovoljstvu korisnika koji s nestrpljenjem očekuju njegov nastavak.

Print Friendly, PDF & Email