Osposobljavanje za organizacije s Oznakom kvalitete u Programu ESS-a

objavljeno u Volonteri

U periodu od 06. do 09. listopada 2020. godine u Orahovici je u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU održano Osposobljavanje za organizacije s Oznakom kvalitete u Programu Europskih snaga solidarnosti.

 

OPĆI CILJ: Pripremiti organizacije za provođenje ESS projekata (Volonterske projekte, Stažiranje, Zaposlenje)

SPECIFIČNI CILJEVI:

  • Osigurati razumijevanje uloga i odgovornosti svake uključene organizacije;
  • Pružiti odgovarajuće tehničke i praktične informacije o upravljanju projektima;
  • Podići svijest o važnim značajkama programa kao što su specifična podrška mladima s manje mogućnosti, alati za priznavanje ishoda učenja na razini EU-a kao što su Youthpass i Europass, online jezična podrška, uloga mentora, itd .;
  • Pružiti potporu organizacijama u razvoju kvalitativnih projekata (odabir partnera i sudionika, razvoj zadataka sudionika, upravljanje krizom, širenje informacija, itd.);
  • Pružiti potrebnu podršku i alate za razvoj i provođenje kvalitativnog mentorstva;
  • Osvijestiti vlastitu organizacijsku kulturu i identificirati utjecaj projekta na istu
  • Osigurati prostor za umrežavanje i međusobnu podršku

Osposobljavanje je omogućilo organizacijama koje su nove u ovom području ili imaju novo osoblje da se fokusiraju na one elemente koje čine ESS projekt uspješnim i da reflektiraju o načinima unapređivanja vlastitih projekata.

Ujedno, organizacije su imale priliku dobiti odgovore na sva svoja pitanja od predstavnika Agencije, razriješiti eventualne dvojbe te se upoznati i razmijeniti iskustva s drugim organizacijama.

Na osposobljavanju su sudjelovali predstavnici ESS organizacija koje su nedavno dobile Oznaku kvalitete, a UOSIKAŽU je predstavljala predsjednica Gordana Jurčević.

Print Friendly, PDF & Email