Prezentacija projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama“

objavljeno u Novosti

Predstavnice UOSIKAŽU Milica Kraguljac i Željka Jurić sudjelovale su dana 18. kolovoza 2020. u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin na prezentaciji projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama“.

Bila je to prilika za nove suradnje i umrežavanje s drugim organizacijama. Dobivene informacije o projektu i uspostavi mobilnih timova zasigurno će biti od koristi zaposlenicama UOSIKAŽU koje pružaju pomoć u kući i informiranje na području Tounja, Josipdola i Plaškog te se sve više susreću s osobama sa psihosocijalnim teškoćama.

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji, te razvijanjem peer podrške u zajednici širiti mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinijeti stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Nositelj projekta je udruga Luduga iz Zagreba, a partneri na projektu su: Udruga za psihosocijanu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stichting koalicija za rad sa psihotraumom i za mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka i suradnici iz Splita. Nakon kratkog predstavljanja nositelja projekta i svih partnera, nazočni su bili upoznati s projektnim aktivnostima koje će se provoditi u 7 županija tijekom 18 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email