Sprječavanje širenja bolesti COVID-19

objavljeno u COVID-19

Program Usluge osobne asistencije - „Aktivan život uz podršku II“ značajan je za jačanje socijalnog uključivanja i kvalitete svakodnevnog življenja osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u zajednici.

Ciljana skupina programa su 11 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s područja Karlovačke županije koje ovise o pomoći druge osobe u svim aktivnostima svakodnevnog življenja od obavljanja higijene, odijevanja, izlaska iz kreveta, odlaska na toalet, hranjenja, obavljanja administrativnih poslova, pomoć pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije, pratnje i pomoći u različitim socijalnim aktivnostima.

Program Usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - „Aktivan život uz podršku II“ financiran je od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Trenutno se provodi treća te ujedno i zadnja godina programa. Kako se radi o osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i pružanju podrške u kojoj nije uvijek moguće držati distancu, Udruga osiguravanjem zaštitne opreme (maske, rukavice i dezinfekcijsko sredstvo) za osobne asistente provodi preporuke i mjere HZJZ-a i Stožera civilne zaštite RH u svrhu sprječavanja širenja bolesti Covid – 19.

Dana 05. studenog voditeljica projekta „Aktivan život uz podršku II“ Marica Poljančić i administrativna tajnica Ivana Mastelić-Ivić su tijekom podjele zaštitne opreme razgovarale sa osobnim asistentima o zaštiti zdravlja pri pružanju usluge osobne asistencije.

Samo brigom o vlastitom zdravlju možemo pomoći sebi i drugima u sprečavanju širenja raznih bolesti, uključujući i bolest Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email