Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

objavljeno u COVID-19

Od sutra, 23. prosinca 2020.  godine stupa na snagu Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH kojom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u RH zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište, a zabrana će trajati do 08. siječnja 2021. godine.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Uputu o primjeni Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH možete preuzeti OVDJE.

IZVOR

Print Friendly, PDF & Email