Upravljanje stresom i prevencija pojave sindroma profesionalnog sagorijevanja

objavljeno u Novosti

Završen je četvrti i posljednji modul  edukacija i obuke ljudskih potencijala UOSIKAŽU u svrhu kvalitetnijeg pružanja usluga, osmišljavanja i kreiranja aktivnosti koje će unaprijediti položaj osoba s invaliditetom u zajednici.

Edukacija se provodila u okviru Programa inovativnog zapošljavanja financiranog od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom s ciljem održavanja zaposlenosti dvije osobe s invaliditetom i novog zapošljavanja jedne osobe s invaliditetom, proširenje uslužne djelatnosti kroz razvoj i širenje inovativnih socijalnih usluga u zajednici na veći broj osoba s invaliditetom te na šire područje Karlovačke županije u kojima nedostaju.

Tema četvrtog modula održanog u prostorijama UOSIKAŽU u periodu od 11. do 14. ožujka 2019. godine bila je Upravljanje stresom i prevencija pojave sindroma profesionalnog sagorijevanja, a vodio ga je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, prof. reh. Darko Kobetić. Stres je podražaj koji se javlja kao reakcija na određena iskustva koja mogu biti dobra ili loša, a u današnjem užurbanom načinu života postaje naša svakodnevica i iznimno je štetan, pa čak i opasan za zdravlje.

Profesionalnom stresu često su izloženi stručnjaci pomagačkih profesija čiji je krajnji ishod sagorijevanje na poslu. Sindrom sagorijevanja rezultat je trajne ili učestale emocionalne opterećenosti, nastale uslijed intenzivne brige za druge i pružanja pomoći drugima.

Zahvaljujući temi ove edukacije osvjestili smo da dobri poslovni rezultati uvelike ovise o zdravom radnom okruženju koje uključuje odgovorno upravljanje vremenom, zaposlenicima i financijama uz postavljanje prioriteta, a prioriteti su zadovoljni korisnici, zaposlenici, suradnici, volonteri i ispunjeni radni zadaci.

Print Friendly, PDF & Email