Lakša svakodnevica uz osobnu asistenciju

Projekt Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II obuhvaća podršku osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja, osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja poput: pripremanja hrane i hranjenja, obavljanja fizioloških potreba, odijevanja, transfera, održavanja osobne higijene, mobilnosti, obavljanja administrativnih poslova, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Miroslav je korisnik osobne asistencije od 2018. godine, živi sam u djelomično prilagođenoj kući 5 km udaljenoj od Karlovca i osobna asistencija mu jako puno pomaže u kvaliteti života. Ima bogato životno iskustvo, prošao je svijeta, oplovio cijelu planetu radeći kao kuhar na brodu i uvijek rado priča o putovanjima koje osobna asistentica Kristina svaki put pozorno sluša.

Zbog posljedica dijabetesa Miroslavu je amputirana natkoljenica i slabovidna je osoba. Asistentica mu pomaže u pripremi obroka, održavanju čistoće, higijene te obavljanju administrativnih poslova. Zahvaljujući asistentici lakše provodi ostatak dana kada je sam.

Kristina: „Pružanje osobne asistencije za mene predstavlja zadovoljstvo da mogu Miroslavu pomoći i omogućiti da obavimo sve radnje koje on ne može samostalno obavljati, nasmijati ga, oraspoložiti i da mu dan prođe što ljepše.“

Print Friendly, PDF & Email