Hobi u radionici uz asistenciju

UOSIKAŽU provodi projekt Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna RH.

U poslove koje obavljaju osobni asistenti spadaju pomoć oko higijene, pomoć pri ustajanju, odijevanju i razodijevanju, hranjenju, ali i pripremanju obroka, obavljanje sitnih kućanskih poslova, te pratnje i podrške u različitim socijalnim aktivnostima.

Upravo su takvi poslovi veoma često nesavladive prepreke za mnoge osobe s invaliditetom. Osim da pomažu u kući, osobni asistenti zaduženi su i za obavljanje administrativnih poslova za korisnika. Iako bi se dalo zaključiti iz navedenih poslova da je osobni asistent samo pomagač, osobni asistent obavlja poslove isključivo na način kako bi ih obavila osoba s invaliditetom, da je u mogućnosti.

Osobna asistencija znači kompenzaciju nemogućnosti osobe s invaliditetom, korisnika usluge, kroz dobivanje usluga od drugih osoba na način kako to osoba s invaliditetom treba i želi. Uz podršku asistenta Mihajla, Božidar dane provodi u garažnoj radionici gdje zajedno popravljaju stvari koje su bile otpisane. Božidar i Mihajlo dugogodišnji su prijatelji pa se uz obavljanje asistencije vrlo rado kroz razgovor prisjete i mladih dana.

Print Friendly, PDF & Email