Osobna asistencija pokreće pozitivne promjene

Osobna asistencija podrška je osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Marija je korisnica osobne asistencije preko projekta Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II pod kodnim brojem UP.02.2.2.14.0066 kroz otvoreni trajni poziv „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - Faza III“.

Marija ima tetraplegiju koja je nastala kao posljedica spinalne ozljede u vratnom dijelu kralježnice čije posljedice su potpuni ili djelomični (tetrapareza) gubitak funkcija ispod mjesta ozljede. Isto tako, tetraplegija je obično povezana s nekoliko komplikacija koje su sekundarne uz paralizu koju uzrokuje, kao što je rizik od infekcije, smanjene pokretljivosti, dekubitusa ili nevoljne kontrole mjehura i crijeva.

Osobna asistentica Đurđica velika joj je podrška jer joj omogućava zadovoljavanje specifičnih potreba kao i pristup različitim aspektima svakodnevnog života u kojima sudjeluju osobe bez invaliditeta. Kvalitetno provode zajedničko vrijeme što nam dokazuju Marijine i Đurđicine pozitivne povratne informacije. 

Print Friendly, PDF & Email