Uz podršku je sve moguće

Projekt Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II uslugom osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja te osobama s intelektualnim i mentalnim oštećenjima pruža nužnu podršku, sprječava eventualnu institucionalizaciju, a ujedno podržava usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza članova obitelji koji o njima skrbe.

Utjecaj projekta na ciljanu skupinu je velik jer poboljšava njihovu kvalitetu življenja, a ujedno povećava i mobilnost korisnika osobne asistencije kao preduvjet za bilo kakvo socijalno uključivanje.

Korisnik osobne asistencije Miroslav,nakon prijeđenog ratnog puta i izvučene žive glave, doživio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen i postao je osoba s tetraplegijom.

Miroslav živi s majkom koja je slabovidna i narušenog zdravlja, zbog čega mu je asistencija velika podrška kako bi brinuo o kućanstvu.

Njegov hobi je ribolov i strastveni je ribić. Osobna asistentica Christine rođena je Francuskinja s kojom Miroslav, nakon što ispuni sve dogovorene aktivnosti, rado popije kavu.

Print Friendly, PDF & Email