Osobna asistencija za Anu i Lorenu

UOSIKAŽU provodi projekt Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom II pod kodnim brojem UP.02.2.2.14.0066 kroz otvoreni trajni poziv „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - Faza III“. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Ana je članica UOSIKAŽU i korisnica osobne asistencije od 2015. godine. Ana ima cerebralnu paralizu, korisnica je invalidskih kolica i potpuno ovisna o pomoći drugih osoba, ali joj to nije prepreka da bude vedra i optimistična osoba koja voli slušati pjesme. Svoje vrijeme s osobnom asistenticom Lorenom provodi dobro osmišljeno i korisno. Uz aktivnosti koje svakodnevno obavljaju vole učiti, rješavati križaljke i čitati. Puno pričaju, a tema razgovora su im često njihovi kućni ljubimci. Lorena je dugo godina živjela i radila u Engleskoj pa „spikaju“ i na engleskom i na hrvatskom. Lorena je Anina treća asistentica i zajedno su više od dvije godine.

Ana ističe: „Osobna asistencija mi predstavlja pomoć u socijalizaciji i pri svakodnevnim aktivnostima tijekom dana, od higijene, učenja novih stvari i ostalog. Asistentica uvažava moje potrebe i pomaže mi u ostvarivanju istih te uz nju imam osjećaj sigurnosti.“

Lorena kao osobna asistentica pruža Ani pomoć i podršku u svim područjima što obuhvaća svakodnevne aktivnosti i fizički i psihički.

Lorena: „Ovaj posao čini me zadovoljnom jer mogu pomoći Ani.“

Print Friendly, PDF & Email